Pomi Fructiferi
 

Sortiment Mar

marRegiunea in care va aflati poate determina tipul de pomi fructiferi sau de fructe care vor creste normal.

denumire produs# pret
Golden Delicious
0011
9.98 ron
Ionathan
0012
9.98 ron
Prima
0013
9.98 ron
Idared
0014
9.98 ron
Red Melba
0015
9.98 ron
Florina
0015
9.98 ron
Patul
0016
9.98 ron
Poinic
0017
9.98 ron

 

Golden Delicious Ionathan Prima Idared Red Melba Florina Patul Poinic
Necesita polenizator
da
da
da
da
da
da
da
da
Caracteristici

productiv
productiv
rez. boli
rez. boli
timpuriu
rezistent
productiv
de toamna
Inaltimea la maturitate

2-3 m
2-3 m
2-3 m
2-3 m
2-3 m
2-3 m
2-3 m
2-3 m
Expunere la soare
da
da
da
da
da
da
da
da
Perioada de inflorire
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Aprilie
Produce fructe in:
2-3 ani
2-3 ani
3-4 ani
2-3 ani
2-3 ani
2-3 ani
2-3 ani
2-3 ani
Perioada de recoltare:
Sept-Oct
Sept-Oct
Sept
Sept-Oct
Iulie-August
Sept-Oct
Sept-Oct
Sept

Golden Delicious Este un soi de iarna si are vigoare mijlocie cu cresteri destul de puternice in primii ani, dupa ce intra pe rod, cresterile se mai tempereaza. In primii ani necesita o teiere lunga si moderata cind pomii au intrat pe rod. Produce pe ramuri de 2 ani si mai vechi. Fructele sunt de marime mijlocie, cu o aroma specifica, pulpa dulce la gust.Pielita fructului este galbena aurie si lipsita de ceara, de acea pierde apa in timpul pastrarii si se sbarceste. Polenizator : Ionathan,Ionared.

Ionathan Este un soi de iarna si are vigoare mijlocie, necesitand taieri moderate in perioada de formare a coroanei si ceva mai energice cand pomii au intrat pe rod. Taierile constau in inlaturarea formatiunilor imbatranite pentru a da posibilitatea cresterii de noi formatiuni fructifere.Fructele sunt de marime mijlocie, cu o aroma specifica, galben-crem sau galbena mai inchis in zona centrala, foarte fina, suculenta,dulce. Pielita fructului este rosu sangeriu aprins.Polenizator : Patul,Delicious rosu.

Prima Este un soi de vara cu vigoare supramijlocie. Este un soi care a mostenit calitati din punct de vedere al productivitatii cit si la calitatea fructului. Este un soi precoce, asigurand productii eficiente inca din anul al treilea de la plantare. Fructul este mijlociu-supramijlociu, culoarea pielitei este galbuie-rosiatica pe partea insorita. Pulpa este ferma cu o aroma excelenta. Este imun la rapan si destul de rezistent la fainare.

Idared Este un soi de iarna si are vigoare mai mare. Fructele sunt ceva mai mari decat la Ionathan cu o perioada de coacere cu circa 5 zile mai devreme, insa este la fel de sensibil la fainare.

Red Melba Este un soi de vara de vigoare mijlocie, intra repede pe rod, rodeste abundent si sustinut. Fructele sunt de marime mijlocie cu forma tranconica, pielita esre mai subtire, galben-verzuie, iar culoarea acoperitoaritoare fiind rosu violacee pe partea insorita, cu ceara. Pulpa este de culoare alba, suculenta, dulce acrisoara cu multa aroma.

Florina Este un soi de iarna si are vigoare mijlocie. Fructul mijlociu spre mare , usor tronconic, cu pielita verde galbuie, acoperita cu rosu - oranj pe doua treimi din suprafata, pulpa este ferma, suculenta, usor acidulata.

Patul Este un soi de iarna si are vigoare mare, rodeste abundent dar intermitent. Fructul mijlociu spre mic , cu pielita galbena, acoperita cu rosu aprins pe partea insorita.Pulpa este de culoare alba, suculenta, dulce acidulat, dar cu o aroma slaba.

 

   

Pomi fructiferi

Mar

Par

Prun

Piersic

Cires

Visin

Cais

Contact la nr: 0744595237
     

© 2007 Meteor Impex
Termeni si conditii  |  Harta site