Ingrijire Pomi
 

Cresterea pomilor fructiferi poate fi distractiva si plina de succese. Cativa factori sunt foarte importanti inainte de a infiinta o livada reusita.Trebuie avut in vedere: climatul, zona de amplasare, fertilitatea solului, combaterea bolilor si daunatorilor. O scurta descriere urmeza :

Climatul

HartaUna dintre cele mai importante aspecte pentru productia de fructe este temperatura. Majoritatea pomilor fructiferi necesita 150 zile pe an fara temperatura sub 0 grade.

Detalii

 

Pregatirea terenului pentru plantare

ingrijireInainte de cumpararea unui pom fructifer alege cu grija terenul. Pomii fructiferi se dezvolta cel mai bine in plin soare si conditii bune de sol. Solul ideal este: fara excese de umiditate, fertil, putin acid si adanc de cel putin 50 cm.

Detalii suplimentare pentru pregatirea plantarii

 

Plantarea pomilor fructiferi

plantareIntotdeauna plantati pomii din soiuri certificate. Pomii nostri fructiferi sunt de doi ani sub forma de varga cu lastari anticipati. Pomii nostri sunt livrati fara sol in jurul radacinii. Aceste radacini trebuie mentinute umede si ferite de temperaturi extreme. Cu cat mai repede sunt plantati dupa livrare cu atat starea radacinilor este mai buna. Daca nu puteti sa plantati pomii imediat, acestia trebuie tinuti in zone umbroase. Pomii pot fi asezati impreuna in aceasta locatie temporara.

Detalii suplimentare pentru plantare

 

Ingrijirea pomilor in primul an

In principal lucrarile care se aplica pomilor in primul an dupa plantare, au ca scop sa asigure prinderea si conditii optime pentru crestere.

Detalii legate de ingrijirea in primul an

 

Culegerea si depozitarea fructelor

Tabelul de mai jos prezinta succint cum trebuie depozitate fructele.

Temperatura

Umiditate

Durata

Mere

0 grade C

85-90%

Depinde de soi

Caise

0 grade C

85-90%

1-2 saptamani

Cirese

0 grade C

85-90%

10 zile

Pere

0 grade C

85-90%

50 zile - depinde de soi

Piersici

0 grade C

85-90%

2 saptamani

Prune

0 grade C

90%

2 saptamani

Detalii la support@pomifructiferi.ro

 

 

 
brazi
Braduti
92.5
mere
Mar
9.98
cais
Cais
10.95
Contact la nr: 0744595237
     

© 2007 Meteor Impex
Termeni si conditii  |  Harta site